IT Plus® Stable Floor

IT Plus® Stable Floor

De IT Plus® Stable Floor geeft de
melkkoeien ruimte om hun natuurlijk
gedrag te uiten en verbetert de
klauwgezondheid en levensduur.

 

De IT Plus® Stable Floor combineert de voordelen van een vrijloopstal en maakt het mogelijk een vrijloopstal te bouwen met een forse reductie van de

ammoniak emissie.

stablefloor

De hoogste
standaard in stal-
vloertechniek

 

Lage kostprijs per m2

Eenvoudig aan te brengen

Te berijden met tractor

100 % van de bodemoppervlakte wordt belucht

Vloer is recyclebaar

De vrijloopstal geeft de melkkoeien ruimte om hun natuurlijk gedrag te uiten en verbetert de klauwgezondheid en levensduur.

Hierdoor worden de koeien in een vrijloopstal ouder dan in een ligboxenstal. Onderzoek geeft aan dat het vervangingspercentage met 10 %-punten kan dalen. Melkveehouders die al een vrijloopstal hebben komen tot een daling van 10 – 15 %. Nieuw is dat de stallucht via de vrijloopbodem wordt afgezogen. Dit geeft een reductie van ammoniak, geur en fijnstof. Door afzuiging via de bodem kan het open karakter van een vrijloopstal behouden blijven. Door deze innovatie wordt de melkveehouderij geen gesloten stalsyteem zoals in de intensieve veehouderij. De stal blijft open, zichtbaar en transparant voor de maatschappij. Wat gaat dat kosten? De IT Plus® Stable Floor is niet duurder dan de traditionele ligboxenstal.

 

Dierwelzijn en diergezondheid worden sterk verbeterd, de melkveehouder kan makkelijker werken en heeft meer plezier in zijn werk en de milieuvoordelen worden behaald. Vol trots kan hij de maatschappij laten zien dat hij duurzaam zijn bedrijf runt, zonder dat hij er financieel minder van wordt. Ook is duidelijk geworden dat dierwelzijn en ammoniakemissie minder in een spagaat zitten dan voorheen. Nader onderzoek is nog wel nodig.

Download het productblad voor meer info over de IT-Plus® Stable Floor

Download hier de bestektekst van de IT-Plus® Stable Floor

De units worden standaard op 600 x 600 x 15mm (LxBxH) geproduceerd, echter op verzoek worden de units af fabriek op de gewenst lengte-, en breedte maten geleverd.

 

Kwaliteit uit eigen fabriek in Duitsland

 

› Steekproefsgewijs wordt de kwaliteit van het polypropyleen gecontroleerd
› Kwaliteitscontrole van het product tijdens het productieproces
› Duitse engineering en productie
› Levensduur polypropyleen kratten minimaal 50 jaar

 

Dit alles leidt tot een hoge kwaliteitsstandaard. In combinatie met een uitstekend design en doordachte structuur wordt zo voldaan aan de hoogste eisen! Dit is bekrachtigd door de DIBt.