IT Plus® Control- Treebox

IT Plus® Control- Treebox

De toepassing voor ondergrondse boomgroeiplaatsen.

Treebox-ITplus-Htw

De hoogste
standaard in
boomgroeitechniek

 

Extreem hoge stabiliteit (zwaar verkeer, SLW 60 bij 0,8 meter)

Makkelijk te installeren (one man handling)

TüV- Nord, TNO en DIBt gecertificeerd.

IT Plus® Control-Treebox laten een boom groeien en draagt de zwaarste verkeersklasse (SLW 60).

IT Plus® Control- Treebox is oorspronkelijk niet ontworpen om boomgroeiplaatsen mee te maken. HTW heeft daarom naar aanleiding van vraag uit de markt een aantal aanpassingen gedaan in het productieproces. Ten eerste waren de kratten niet gemaakt om met grond te vullen. Het bleek lastig te zijn om het laatste deel van de krat, de deksel, erop te plaatsen als de krat vol met grond zat. HTW heeft daarom de constructie zodanig aangepast dat het laatste deel er eenvoudig van bovenaf op te zetten is. Daarnaast is een spuitmal zodanig aangepast dat er openingen in de kratten zitten, waardoor de wortels eenvoudig van de ene rij kratten naar de rij ernaast kunnen groeien.

 

Volgens directeur Martin ter Woerds hebben we in feite een nieuw product ontwikkeld dat we IT Plus® Control- Treebox noemen. De openingen van 250 mm doorsnee die bedoeld zijn voor de blijvende doorworteling.

 

En de bomen die op deze wijze worden geplaatst krijgen een zodanige groeiplaats zodat ze na jaren nog gezond bij zullen staan en zal de groeiplaats niet leiden tot instabiliteit van de rijweg en parallelbanen. De IT Plus® Control- Treebox zorgt er bovendien voor dat het wegdek niet door wortelopdruk wordt beschadigd.

Download het productblad voor meer info over de IT-Plus® Control- Treebox

bovenaanzicht